Bonyolultság elfogadása

Bonyolultság elfogadása

Ted egy fiatal vállalkozó, aki aktivista néhány környezetvédelmi szervezetben, és önkéntesként dolgozott Greenview strandjainak takarításában, mint barátja, Emma, ​​aki egy ökotáskákat gyártó vállalkozást irányít. Édesapja egy eldobható műanyag tárgyakat (zacskókat, tányérokat, poharakat, szívószálakat) gyártó cég tulajdonosa, amit egy napon várhatóan meg is örököl. Apja vállalkozása úgy, ahogy van, nem fog megfelelni az ő életfilozófiájának. Ezenkívül az eldobható termékek piacának a fenntarthatóság felé való átmenettel kell szembenéznie a műanyagok európai tilalma miatt. Annak ellenére, hogy irányítani kell az átállást, apja, aki továbbra is vezeti a céget, nem akarja megtenni ezt a lépést, és nem akar más céggel, például az Eco-bags-szel dolgozni, mivel nem biztos benne, hogy megtérül-e a fenntartható vállalatba tett befektetés. . Ted eltökélt szándéka volt, hogy megoldást találjon, megvizsgálva a világ más, ugyanazon a területen indított kezdeményezéseit, valamint minél több tudást gyűjtsön az anyagról, a folyamatokról és a körforgásról, hatékonyabb stratégiákat dolgozzon ki, és megmutassa apjának, hogy képes lesz rá. és készen áll a családi vállalkozás irányítására a jövőben. Segíts Tednek elérni céljait, válaszd ki a megoldásokat a küldetésekre, amelyekkel szembe kell néznie.

Ön szerint a probléma átfogó elemzése, a technika állása és a kontextus hogyan segít Tednek abban, hogy készen álljon a fenntarthatóságra való átállásra családi vállalkozása számára?

Tednek foglalkoznia kell apja vállalkozásának fenntarthatósági kérdésével. Hogyan közelítse meg a kérdést, és hogyan foglalkozzon kutatásával a megoldás érdekében?

Mi az a kulcsfontosságú szempont, amelyet Tednek figyelembe kell vennie a családi vállalkozás fenntarthatóság felé történő eltolásával kapcsolatos problémák átgondolása és azonosítása során?

Miért fontos, hogy Ted felismerje a fenntarthatósági kérdések nehézségeit?

A fenntarthatósági probléma meghatározásához, és ezáltal a vele való szembenézéshez, valamint a családi vállalkozás rugalmasságának és/vagy növekedésének támogatásához Tednek figyelembe kell vennie az időbeli és földrajzi kiterjedést. Ön szerint ez releváns?

Milyen szerepe van a reflexiónak a fenntarthatósági kérdések megértésében és figyelembe vételében Ted családi vállalkozásának átmenetéhez?