Objemanje kompleksnosti

Objemanje kompleksnosti

Ted je mladi podjetnik, ki je aktivist v nekaterih okoljevarstvenih organizacijah in je delal kot prostovoljec pri čiščenju plaž Greenviewa, tako kot njegova prijateljica Emma, ​​ki vodi podjetje za proizvodnjo eko vrečk. Njegov oče ima podjetje za proizvodnjo plastičnih izdelkov za enkratno uporabo (vrečke, krožniki, skodelice in slamice), ki naj bi ga nekoč nasledil. Očetov posel, kot je, ne bo ustrezal njegovi življenjski filozofiji. Prav tako se bo moral trg izdelkov za enkratno uporabo zaradi evropske prepovedi plastike soočiti s tranzicijo k trajnosti. Kljub temu, da je treba obvladati tranzicijo, se njegov oče, ki še vedno vodi podjetje, ne želi odločiti za ta korak ali sodelovati z drugim podjetjem, kot je Eco-bags, saj ni prepričan, ali se bo investicija v trajnostno podjetje obrestovala. . Ted je bil odločen najti rešitev, pri čemer je preiskoval druge pobude, ki so se začele po vsem svetu na istem področju, pa tudi zbrati več znanja o materialu, procesih in krožnosti, pripraviti učinkovitejše strategije in pokazati svojemu očetu, da bo sposoben in pripravljen na vodenje družinskega podjetja v prihodnosti. Pomagajte Tedu izpolniti njegove cilje, izberite rešitve za naloge, s katerimi se bo moral soočiti.

Ted mora obravnavati vprašanje trajnosti očetovega podjetja. Kako naj pristopi k vprašanju in se loti svojih raziskav za rešitev?

Kaj je ključni vidik, ki ga mora Ted upoštevati pri razmišljanju in prepoznavanju težav pri preusmerjanju družinskega podjetja k trajnosti?

Kaj mislite, kako bo celovita analiza vprašanja, stanja tehnike in konteksta pomagala Tedu, da bo pripravljen na prehod na trajnost za svoje družinsko podjetje?

Zakaj je za Ted ključnega pomena, da prepozna težave pri vprašanjih trajnosti?

Kakšno vlogo igra refleksija pri razumevanju vprašanj trajnosti in njihovem upoštevanju pri prehodu Tedovega družinskega podjetja?

Da bi Ted opredelil problem trajnosti in se zato soočil z njim ter podprl odpornost in/ali rast družinskega podjetja, bi moral upoštevati časovni in geografski obseg. Se vam zdi to relevantno?