Vizualizacija trajnostnih prihodnosti

Vizualizacija trajnostnih prihodnosti

Prvi dnevi v službi gredo z roko v roki s pričakovanjem, kakšna prihodnost je pred nami – in s skrbmi, kaj bi lahko šlo narobe. Danes je Norin prvi dan njenega mandata v lokalni upravi Greenviewa v Ministrstvu za okolje in trajnost. Ko odpre vrata svoje pisarne, ji srce vznemirjeno zatrepeta. Končno! Že od zgodnjih šolskih let si je za svojo prednostno nalogo zadala, da se nauči več o podnebnih spremembah in o tem, kaj je mogoče storiti za boj proti njim. Obstaja toliko načinov! Vsakdo lahko prispeva in delovanje posameznega posameznika lahko pomembno vpliva na prihodnost in zdaj je v položaju, da ustvari še večji vpliv na več področjih.
Nora se usede za svojo mizo in zavzdihne – po vrsti. Preden lahko olajša spremembe, mora oceniti in analizirati status quo Greenviewovih pobud za trajnost. Na splošno je Greenview že sodobno in ekološko ozaveščeno mesto, vendar obstaja prostor za izboljšave. Na podlagi ocenjene pomembnosti vpliva življenjskih slogov in komunalnih storitev Nora ustvari seznam potencialnih področij za izboljšave in prilagoditve ter identificira (1) sektor mobilnosti, vključno z infrastrukturo, ki podpira potovanje z letalom, vlakom, avtobusom, avtomobilom, kolesom ali peš znotraj, od in do Greenviewa, (2) verige preskrbe s hrano in promocijo, ki bi morala vsebovati več lokalnih, sezonskih izdelkov z nizkim ogljičnim odtisom namesto eksotičnih živil in trenutno visoke porabe mesa, ter (3) financiranje za spodbujanje več krožno gospodarstvo in pobude za recikliranje v primerjavi s trenutnimi praksami kapitalističnega linearnega gospodarstva in kratkimi življenjskimi dobami izdelkov, kot so hitri modni trendi.
Spet se v Norasovih mislih izmenjujejo občutki vznemirjenja in skrbi. Toda hitro se spet pomiri, ko se spomni, da ima nekaj let časa, da se spoprime s temi težavami. In neuspehov se ne boji, saj so le priložnosti za učenje iz napak! Pomagajte Nori, da skupaj s skupnostjo doseže izzive, odgovorite na naslednja vprašanja, da narišete trajnostno prihodnost Greenviewa.

Kako naj se Nora sooči z novimi izzivi, povezanimi z razvojem strategij, ki jih bo morala uvesti, da bi zagotovila trajnostno sedanjost in prihodnost za Greenview?

Kako bi lahko Nora obravnavala trajnostno spremembo upravljanja in razvoja Greenview?

Za opravljanje svojega dela in dolžnosti mora Nora zagotoviti, da trajnostne izzive in priložnosti upošteva z različnih vidikov. Kako naj to stori?

Kaj bo delo Nore vključevalo, ko bo poskušalo postaviti trajnostno prihodnost za Greenview?

Kateremu glavnemu konceptu krožnega gospodarstva naj sledi Nora v svoji trajnostni strategiji za Greenview?

Da bi lahko opravila svoje delo in dosegla cilje svojega dela, bo Nora morala obdržati ...